Program Montessori dla najmłodszych

PROGRAM MONTESSORI DLA NAJMŁODSZYCH (0-3lata) Z ELEMENTAMI TERAPII DZIECI ZE SPECJALNYMI POTRZEBAMI EDUKACYJNYMI

ZAPISZ SIĘ NA KURS, ZDOBĘDZIESZ WIEDZĘ I WESPRZESZ FUNDACJĘ: DAJ SZANSĘ NA STWORZENIE

PRACOWNI MONTESSORI (MONTESSORI LAB)

Zakres tematyczny: zarys psychologii rozwojowej małego dziecka (w tym rozwój mózgu), wstęp do filozofii edukacyjnej Marii Montessori, przygotowanie otoczenia i jego modyfikacje do  kolejnych etapów rozwoju. Każde zagadnienie wzbogacone będzie o aspekt niepełnosprawności ruchowej lub zmysłowej. Zostanie również omówiona terapeutyczna rola Przygotowanego Otoczenia. Uczestnicy będą mieli możliwość wykonania pomocy rozwojowych, które będą mogli zabrać ze sobą bądź przeznaczyć na wyposażenie naszej nowo powstającej Pracowni Montessori.

Prowadząca: Monika Borek – założycielka Montessori Education, posiadająca 15-letnie doświadczenie jako nauczyciel Montessori w klasach przedszkolnych i szkolnych. Trener rodziców i profesjonalistów pracujących z dziećmi w wieku 0-3 (kurs żłobkowy), przedszkolnym i szkolnym. Od wielu lat prowadzi szkolenia Montessori dla dorosłych w Europie i Azji, m.in. w Modern Montessori International, Polskim Instytucie Montessori, Członek Stowarzyszeń Montessori Europe i Polskiego Stowarzyszenia Montessori. Monika Borek ukończyła międzynarodowe studia podyplomowe z Pedagogiki Leczniczej Montessori na Uniwersytecie Jagiellońskim w Krakowie przy współpracy z Kinderzentrum w Monachium, Niemcy. Prywatnie jest mamą 6-letniego Stasia, którego od samego początku wychowuje w zgodzie z pedagogiką Montessori.

Dla kogo? – Program jest adresowany dla szerokiej  grupy odbiorców: rodziców małych dzieci, nauczycieli żłobków/przedszkoli, opiekunów i profesjonalistów na co dzień pracujących z małymi dziećmi, studentów kierunków pedagogicznych i psychologicznych, wszystkich zainteresowanych wychowaniem małego dziecka.

Wszyscy uczestnicy kursu otrzymają certyfikat wydany przez Fundację Antosia oraz Montessori Education.

Gdzie? – Niepubliczne Polsko-Angielskie Przedszkole Montessori „Przystań Odkrywców”,

ul. Maków Polnych 2/2a, 61-606 Poznań (NARAMOWICE – UMULTOWO)

Ilość godzin: 60 (spotkania weekendowe)

Terminy spotkań: 27-28 lutego, 5-6 marca, 15-16 kwietnia,13-14 maja, 11-12 czerwca

Zgłoszenia i opłaty:

Warunkiem przyjęcia na kurs jest wypełnienie formularza zgłoszeniowego oraz uiszczenie opłaty za program (jednorazowo, bądź ratalnie, szczegóły poniżej)

1. Wypełnij formularz zgłoszeniowy i przyślij na adres: monika.dzwoniarkiewicz@tosia.org.pl

W razie pytań, zadzwoń: 667 237 411

2. Wybierz system płatności i zapłać za program

Opłata za program:

1. płatne w jednej racie 1300 zł do 19 lutego 2016 r.

2. płatne w dwóch równych ratach po 700 zł: 1 rata płatna do 19 lutego 2016 r., 2 rata do 25 marca 2016, razem 1400zł)

3. płatne 10 dni przed każdym zjazdem: 300 zł (5 zjazdów – razem: 1500zł)

Wpłaty dokonywać na nr konta głównego Fundacji:

Numer konta fundacji:
PEKAO S.A. 17 1240 6625 1111 0010 3300 1323

Podanego również na www.tosia.org.pl

W tytule wpisać imię i nazwisko uczestnika oraz nazwę kursu: Montessori dla najmłodszych.

Cena za kurs obejmuje wynagrodzenie dla trenera, koszty organizacyjne i materiały szkoleniowe.  Pozostałą część pieniędzy z programu fundacja przeznaczy na wyposażenie Pracowni Montessori (Montessori Lab), z której będą korzystać również dzieci niepełnosprawne, o specjalnych potrzebach edukacyjnych).

Warunkiem rozpoczęcia kursu jest zebranie przynajmniej 10 osób. Ilość miejsc ograniczona (maksymalnie 20 osób). W przypadku nie zebrania się wystarczającej liczby osób organizator zastrzega sobie prawo do odwołania  kursu. W takiej sytuacji, wpłacone pieniądze zostaną zwrócone. W przypadku rezygnacji z kursu przez uczestnika, organizator pieniędzy nie zwraca.

POBIERZ KARTĘ ZGŁOSZENIOWĄ

Ten wpis został opublikowany w kategorii Bez kategorii. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.